Het droomhuis van de familie in Wales wordt zuur na een vreselijke ontdekking

Een gezin dat dacht hun droomhuis te hebben gekocht, deed al snel een vreselijke ontdekking. Slechts twee weken nadat Henrik en Tamsin Smith-Thaudal en hun drie zonen naar een rijtjeshuis met drie slaapkamers in Ebbw Vale waren verhuisd, merkte het echtpaar wat houtrot op onder hun eettafel.

Bouwers zijn nog geen veertien dagen geleden begonnen met het verwijderen van gipsplaten om de houtrotschimmel in kaart te brengen – en de familie heeft vernomen dat ze te maken hebben met een “potentieel volledige huisplaag”. In twee slaapkamers, de keuken, badkamer, studeerkamer en eetkamer is al droogrot ontdekt.
Sommige muren en plafonds worden verwijderd, een deel van het dak moet weg en het gezin is aangewezen op een campingdouche en een draagbaar toilet, terwijl de bouwers bijna de klok rond doorwerken. De heer en mevrouw Smith-Thaudal – die samenwonen met zoons van drie, tien en veertien jaar oud – vertelden WalesOnline dat de reparatiekosten op £30.000 worden geschat, maar mogelijk hoger zijn.

LEES VOLGENDE: Grote politie-aanwezigheid bij huis na plotselinge dood

MIS NIET: Advocaat heeft 17 jaar lang tegen cliënt gelogen door te doen alsof ze £360.000 had gewonnen

Mevrouw Smith-Thaudal, een 41-jarige commissioning manager voor de NHS, zei: ‘We hebben behoorlijk veel gehuild. De kinderen lijden nog meer. Ze zijn eindelijk bij een huis gekomen waar ze meer ruimte hebben dan de kinderen. flat die we huurden, maar ze kunnen er geen gebruik van maken.

Mijn man is vanwege stress gestopt met werken en heeft het echt moeilijk. Het was een regelrechte nachtmerrie.” Het echtpaar, wier woonverzekeringen geen dekking bieden tegen houtrot, is een Gofundme-pagina gestart in de hoop een deel van de kosten te kunnen dekken, wat hun spaargeld te boven gaat.

Het huis van Henrik en Tamsin Smith-Thaudal in Ebbw Vale(Afbeelding: Richard Swingler Fotografie)

Als starters dachten ze dat ze alles goed hadden gedaan voordat ze £ 203.000 aan het huis besteedden.

“We hebben een onderzoek gedaan en eventuele problemen met het huis besproken met de verkopers”, zegt Smith-Thaudal, een 43-jarige digitale ontwikkelaar van de NHS die een hoest heeft ontwikkeld sinds het werk van de bouwers het huis met stof vulde.

Henrik Smith-Thaudal(Afbeelding: Richard Swingler Fotografie)

Het pand leek een ‘droomhuis’ te zijn, met een ‘mooie afwerking’, zei hij, en het lag in het verzorgingsgebied van de middelbare school van hun zoons. De enige problemen die de landmeter naar voren bracht, waren dat twee ramen vervangen moesten worden en dat een vloer versterkt moest worden.

“We betaalden iets minder dan £2.000 voor het onderzoek en we betaalden niet de extra £1.000 voor een opdringerig onderzoek, omdat we het ons niet konden veroorloven”, aldus mevrouw Smith-Thaudal. “Nu hebben we het op de harde manier geleerd.”

Het huis van Henrik en Tamsin Smith-Thaudal in Ebbw Vale(Afbeelding: Richard Swingler Fotografie)

Het echtpaar zei dat het huis, dat dateert van rond 1900, veel rottend hout achter de oppervlakken heeft. Ze weten niet hoe lang de plaag zich al heeft verspreid, maar ze zeggen dat de bouwers hen hebben verteld dat “het lang zou duren voordat deze besmetting zo groot zou zijn”.

Het is niet duidelijk hoe lang het werk van de bouwers zal moeten doorgaan. Als er meer houtrot wordt ontdekt, moet het gezin mogelijk een tijdje elders verblijven.

Henrik Smith-Thaudal(Afbeelding: Richard Swingler Fotografie)


Het was verontrustend om te zien hoe hun huis “met het uur kleiner werd”, zeiden ze. “We doen deze Gofundme omdat we niet weten wat we anders moeten doen. We hebben een limiet gesteld van £30.000, maar omdat het onderzoekswerk nog steeds aan de gang is, weten we niet of dat genoeg zou zijn, afhankelijk van hoeveel meer er is.” blootgelegd.”

Ze hopen dat het delen van hun ervaringen “andere starters zal helpen aankopen te vermijden die levensveranderend kunnen zijn, op de verkeerde manier”.

Sluit u aan bij de WalesOnline WhatsApp-gemeenschap

WalesOnline heeft een nieuwe WhatsApp-community met het laatste nieuws en topverhalen gelanceerd. Van de grootste rechtszaken tot de laatste verkeersupdates, weerwaarschuwingen en het laatste nieuws: het is een eenvoudige manier om op de hoogte te blijven van wat er in Wales gebeurt.

Wil je meedoen? Het enige wat u hoeft te doen is op deze link te klikken, ‘Word lid van de community’ te selecteren en u doet mee. We zullen uw feed niet spammen met constante berichten, maar u ontvangt dagelijks updates van ons.

Als u om wat voor reden dan ook besluit dat u niet langer deel wilt uitmaken van onze community, kunt u deze verlaten door op de naam bovenaan uw scherm te klikken en op ‘Groep afsluiten’ te klikken. Af en toe trakteren we onze communityleden op speciale aanbiedingen, promoties en advertenties van ons en onze partners. U kunt onze Privacyverklaring hier lezen.

Sluit je hier aan bij onze WhatsApp-community.